İçeriğe geç

Kayısı Iç Kurdu Ilacı Ne Zaman Atılır

Kayısı ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama zamanı: Kayısı kurdunu kimyasal olarak kontrol ederken, kontrol çiçekler kabuktan çıktıktan 7-10 gün sonra yapılmalıdır. Zararlılara karşı ilaçlamanın amacı, ağaçların yetişkinlerin çıkışı sırasında ilaçlanmasını sağlamak ve yetişkinler çiftleşip yumurtalarını bırakmadan önce onları yok etmektir.

İç kurdu ilacı ne zaman atılır?

1. İlaçlama: Bitki büyüdüğünde (yaklaşık mayıs sonu – haziran ayının ilk haftası) yapılır.

Kayısı ağacının kurtlanmaması için ne yapmalı?

Kayısı ağaçlarında olgunlaşma döneminde meyvelerin dökülmesine ve kurtlanmasına neden olan şeftali güvesi zararlısına karşı ilaçlama zamanlamasının belirlenmesi amacıyla, bölgede ekolojik açıdan temsili kayısı bahçelerinin bulunduğu yerlere şeftali güvesi tuzakları kurulmaktadır.

Kayısı kurtlanmamasi için ne yapmalı?

Kuru kayısı için ideal saklama koşulları, tüm kurutulmuş meyveler gibi, kuru, karanlık ve serin ortamlardır. Bu nedenle kuru kayısıları saklamak için buzdolabını tercih etmek doğru olacaktır. Kuru kayısılar, kapalı, hava almayan bir kapta buzdolabında güvenle saklanabilir.

Kayısı ağacının yaprakları neden delik delik olur?

Kayısı yaprak kurdu hastalığı (çil hastalığı) Bazen komşu lekeler birleşip düşerek çapı 1 cm’ye kadar delikler oluşturur. Patojen ayrıca yaprak saplarını da enfekte eder. Mantar sürgünlerde yuvarlak, kahverengi-kırmızı lekeler oluşturur.

Kayısı ağacı uçları neden kurur?

Kayısı ağaçlarının kurutulması ağaçta dönemsel ve mevsimsel kuruma ve hastalık riski çok yüksektir. Ayrıca yanlış budama, gübreleme, ilaçlama ve toprak yapısının bozulması gibi etkenler kayısı ağacının kurumasına yol açar.

Ağaç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

Tahta kurtlarına karşı mücadelede bir çözüm bulmak ve bu sorundan sonsuza dek kurtulmak istiyorsanız, Chrysamed Worm-Ex’i tanımalısınız. Chrysamed Worm-Ex ile yüzeysel istilaları tek seferde giderebilirsiniz.

Ağaçlara ilaç hangi saatlerde yapılır?

İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar ilacı doğrudan bize getirir.

Meyvelerin dökülmemesi için ne yapılmalı?

Meyvelerin düşmesini önlemek için ne yapılmalı? Uygun sulama: Bitkilerin yeterli su aldığından emin olun. … Gübreleme: Bitkiye uygun miktarda gübre verin. … Budama: Ürettiği meyve sayısını azaltmak için bitkiyi budayın. … Zararlı ve hastalık kontrolü: Zararlıları ve hastalıkları kontrol ederek bitkiyi sağlıklı tutun.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Kayısı ağacı hangi gübreyi sever?

Kayısı ağaçları için uygun gübreyi seçerken genellikle dengeli bir N-P-K (azot, fosfor, potasyum) gübresi tercih edilir. Örneğin 10-10-10 veya benzeri bir gübre kullanılabilir. Ancak toprak/yaprak analizi sonuçlarına göre kayısı ağaçlarının besin gereksinimleri değişebilir.

Kayısı ağacına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle kayısı ve diğer çekirdekli meyve ağaçlarına sonbaharda hasattan sonra, ilkbaharda ise çiçek tomurcukları uyanmadan önce Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek potansiyel hastalıkların etkili ve ekonomik bir şekilde kontrolü sağlanmış olur.

Kayısı ağacına kaç günde bir su verilir?

İklim koşullarına, rakıma ve ağacın meyve yüküne göre değişmekle birlikte kayısı ağaçlarına genellikle yılda 5-10 kez su verilir. Sıcak ve kurak bölgelerde sulama mayıs sonu haziran başında başlar ve eylül sonu ekim başına kadar 15-20 günlük aralıklarla devam eder.

Kayısıda kurt ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve gözlerin uyanmasından en az 3-4 hafta önce yapılmalıdır.

Meyve ağaçlarına kurt ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemini, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında da sürdürmelisiniz.

Kayısı ağacına hangi ilaç atılır?

Çiller durumunda, ilk ilaçlama sonbaharda yapraklar döküldükten sonra yapılır. İkinci ilaçlama ilkbaharda, pembe tomurcuk döneminde, %1’lik bordo sıvı gübre veya bakırlı fungisitlerden biriyle, ağacın her yerinin ıslanacağı şekilde yapılmalıdır.

Ağaç kurdu ilacı ne zaman atılır?

1. İlaçlama: Çiçek tomurcukları patladıktan sonra (kırmızı rozet dönemi başlangıcında), 2. İlaçlama: Çiçek taç yaprakları tamamen döküldüğünde, 3. İlaçlama: 2. İlaçlamadan 15 gün sonra.

Ağaç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

Tahta kurtlarına karşı mücadelede bir çözüm bulmak ve bu sorundan sonsuza dek kurtulmak istiyorsanız, Chrysamed Worm-Ex’i tanımalısınız. Chrysamed Worm-Ex ile yüzeysel istilaları tek seferde giderebilirsiniz.

Kayısı yaprak delen ilacı ne zaman atılır?

Çil hastalığı için ilk ilaçlama sonbaharda yapraklar döküldükten sonra yapılır. İkinci ilaçlama ilkbaharda, pembe tomurcuk döneminde, ağacın her yerinin ıslanmasını sağlamak için %1’lik kırmızı şarap bulamacı veya bakırlı mantar ilaçlarından biriyle yapılmalıdır.

Kabuklu bit ilacı ne zaman atılır?

Mayıs ayında yumurtadan çıkan larvalara karşı ve %70-80’lik kuluçka randımanında yapılabilen bu ilaçlama (yaz ilaçlaması) gerekmedikçe yapılmamalıdır. Zararlının kışlayan yumurtalarına karşı kış kontrolü Şubat-Mart aylarında ve tomurcuklar patlamadan önce de yapılabilir.

Kaynak: GundemAdana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kaliteli Escort