Bimer ne zaman CİMER oldu?
9 Temmuz 2018 tarihinde CİMER hizmeti ile birleştirilmiştir.
Bimer hangi konulara bakar?
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve insan hakları ihlallerine ilişkin başvurular BİMER’e yapılabilir. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki tüm bilgiler BİMER aracılığıyla talep edilebilir.
Cimere hangi şikayetler yazılır?
Gençlerin kamusal hayata katılımını önemsiyoruz ve CİMER’e görüş, öneri ve projelerinizi yazmanızı bekliyoruz. CİMER’de yönetim ortağı olun. Sokak hayvanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi CİMER’e yazabilirsiniz. CİMER aracılığıyla Türkiye’nin yüzyılını şekillendirecek konularda değerli görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
CİMER açılımı nedir?
CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin kısaltmasıdır. Anayasa’da güvence altına alınan dilekçelerin ve bilgi edinme haklarının kullanımını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş dünyanın en büyük kamu iletişim platformudur.
Bimer ve CİMER nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa ile başlayan bu süreç, 2006 yılında “BİMER” (Başbakanlık İletişim Merkezi) ve ardından “CİMER” (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) hizmetleriyle devam etti.
Bimer’e nasıl şikâyet edebilirim?
“Alo 150” numarası sabit telefonlardan ve cep telefonlarından aranabilir. BİMER’e www..tr adresinden ulaşılıp her türlü başvuru bu adresten yapılabilir. Başvurular .tr adresine e-posta ile yapılabilir.
BİMER’e şikâyet edilen öğretmen ceza alır mı?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için üst makamlara başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER’e şikâyet edince ne olur?
CİMER’e yapılan başvurular, başvuruya cevap veren ilgili kurum ve kuruluşa hızla iletilir. Başvurunun konusu bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticileri hakkında bir şikayet ise, başvuru bir üst amirine iletilir. Şikayet bu üst amir tarafından işleme alınır ve başvuru sahibine cevap verilir.
CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?
CIMER şikayetleri gibi şikayetler, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceğini belirtmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.
CİMER şikayet kaç günde sonuçlanır?
TALEBİME NE KADAR SÜREDE CEVAP ALABİLİRİM? 1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamındaki talep ve şikâyetlerin cevaplanma süresi 30 gündür. 2) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki taleplerin cevaplanma süresi 15 iş günüdür.
CİMER’e yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
CIMER’e yapılabilecek şikayetlerin içeriği konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Vatandaşlar diledikleri veya şikayette bulunmak istedikleri her konuda şikayette bulunabilirler. Talep veya şikayetin konusunun açık, anlaşılır ve kesin bir şekilde belirtilmesi önemlidir.
CİMER 30 günde cevap vermezse ne olur?
Talepler en geç 30 gün içerisinde cevaplandırılacaktır. Talep süreci henüz tamamlanmamış ise bu süre içerisinde ön cevap verilecektir; işlem tamamlanmış ise kesin cevap verilecektir.
CİMER’e yapılan şikayet eden kişiyi nasıl öğrenebilirim?
Bu bilgiler ışığında www..tr adresi ve e-devlet kapısı üzerinden her zaman sorgulama yapılabiliyor.
CİMER’e ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Sıkça sorulan bir soru, CIMER’e şikayette bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin açıklanıp açıklanmayacağıdır. CIMER’e başvuru yapıldığında, başvuruyu yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.
CİMER’e doktor şikayet edilir mi?
Sağlık sektöründe karşılaşılan sorunların incelenmesine ilişkin başvurular, Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan CİMER sistemi üzerinden yapılabiliyor.
CİMER kaç yıldır var?
CİMERSloganDirect PresidencyTicari?HayırMevcut dil(ler)TürkçeBaşlangıç tarihi2015)Mevcut durumAktif5 satır daha
Bimer kaç yılında kuruldu?
BİMER Uygulaması, 20 Ocak 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve 24 Şubat 2006 tarihinde yürürlüğe giren 26055 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kuruluş ve işleyişine ilişkin hususların bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak belirlendiği önemli bir halkla ilişkiler projesidir.
CİMER kime ait?
CİMER NEDİR? Anayasa’da güvence altına alınan dilekçe hakkının ve bilgi edinme hakkının kullanılmasını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı sorumluluğunda yürütülmektedir.
CİMER nereye bağlıdır?
CİMER, dilekçe hakkının ve bilgi edinme hakkının kullanılmasına yönelik olarak geliştirilen elektronik kamu hizmeti aracıdır. CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı sorumluluğunda yürütülmektedir.
Kaynak: reformas.com.tr