İçeriğe geç

Süne Hastaligi Nedir

Süne neden olur?

Güneş zararlıları kış soğuklarını ve yaz sıcaklarını dağlardaki kış barınaklarında, yabani otların veya ağaç yapraklarının altında geçirirler. Beyaz başlı ve beyaz başlı böceklere verilen zarar, kış yuvalarından çıkan kışlayan yetişkinler tarafından meydana gelir.

Süne mücadelesi ne zaman başlar?

Ülkemizde Süne zararlılarıyla mücadelede toprak ekipmanına geçiş süreci 2000 yılında başlamış, 2006 yılında mücadele “devlet yardımına karşı mücadele”den “yönetilen çiftçi mücadelesi”ne dönüşmüş ve bu şekliyle günümüze kadar devam etmektedir.

Buğdayda süne nasıl anlaşılır?

Su ve besin aktarımı kesintiye uğrayan bitki tohumları gelişemez. Başaklar beyazlaşarak sorunu görünür hale getirir. Yeşil başaklar arasında beyaz başaklar sunnip’in varlığını gösterir.

Süne nasıl bir hayvan?

Süne Tanımı; Tahılların en önemli zararlılarından biri olan Süne zararlısı; toprak renginde, bazen tamamen siyah, bazen kızılımsı, bazen kirli beyaz, bazen de bu renklerin karışımı, alacalı desenlidir. Üstten bakıldığında başı üçgen, vücudu ise yassı ve ovaldir. Süne’nin ömrü bir yıldır. Yılda bir nesil üretir.

Süne Sürveyi nasıl yapılır?

Nimf araştırması: Nimf sayımları, ikinci evre nimfler güneş solucanı tarafından tehdit edilen mahsul tarlalarında görüldüğünde güneş solucanı ekipleri tarafından yapılır. 1 metrekare arazide 10 veya daha fazla nimf görüldüğünde pestisit püskürtme kararı verilir.

Süne ilacı hangi böcekleri öldürür?

Sunnip (Eurygaster sp.) Krupböceği (Zabrus spp.) Burun böceği (Sitona sp.) Mısır kulağakaçan (Sesamia sp.)

Süne hangi bitkilere zarar verir?

Bitkilere zararlıdır: esas olarak buğday, arpa, yulaf ve çavdarı etkiler. Bazen çimlenen mısır tohumlarına da zararlıdır.

Süne ilacı nasıl kullanılır?

Şekil 8. Parazitli yumurta paketi. İlaçlamalar günün erken saatlerinde ve rüzgar hızı 3 m/sn’den az olduğunda yapılmalıdır. … Dekara atılacak ilaç miktarı en az 25-30 litre su ile atılmalıdır. … İlaçlama tarlalarında kullanılan traktörlere ince teker takılmalıdır.

Buğday Hastalıkları Nelerdir?

Ürün kalitesini etkileyen buğday hastalıkları şunlardır: Kök ve yaka çürüklüğü (Fusarium spp.), Ahududu (Ustilago Nuda Tritici), Septoria (Septoria Tritici), Tilletia (Tilletia Foetida, Tilletia Caries), Güvercin Kuyruğu (Alopecurus Myosuroides), Lolium Rigidum, Çayır Salkım Otu (Poa pratensis)Daha fazla yazı…•3 Ağustos 2021

Süne ilacı dekara ne kadar atılır?

Ayrıntılı tablo bilgileriBitki adıZararlı böcek adıUygulama DozuBuğdayGüneş burunlular (Eurygaster spp.)20 ml/gün (1.-3. ve 4.-5. larva evresi)Kambur balina (Zabrus spp.)50 ml/gün larvaYüzey spreyiTahıl burunlu böcek (Pachytychius hordei)25 ml/gün yetişkinPire böcekleri (Phyllotreta spp., Psylliodes spp.)30 ml/gün yetişkin22 satır daha

Buğdayda Kardeşlenmeyi artırmak için ne yapmalı?

Örnek: “Buğdayda kardeşlenmeyi artırmak için toprak uygun şekilde hazırlanmalıdır. Toprağı gevşetmek ve organik madde içeriğini artırmak için önceden kompost veya gübre eklemek önemlidir. Ayrıca sıvı solucan gübresi uygulaması da kardeşlenmeyi destekler.”

Buğdayda çinko ne zaman atılır?

Çinko noksanlığında, kardeşlenme döneminden itibaren 15-20 gün aralıklarla 2-3 kez çinko sülfat yaprak uygulaması yapılmalıdır.

Süne böceğini ne yer?

Güneş sütü böceği, buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf gibi tahılların başaklarındaki özsuyu emerek beslenir.

Akbaşak neden olur?

Buğday geliştikçe yetişkinler beslenmeye devam eder. Yetişkinler çiçeklenme ve tane oluşumu sırasında başakların yaprak kılıfında olduğu sırada saplarla beslenir ve başakların beyazımsı bir renge dönmesine ve kurumasına neden olur. Bu hasar biçimine “akbaşak” denir (Şekil 2).

Buğday böceği uçar mı?

Her iki böcek de düşük sıcaklıklı ortamlarda veya tahılların normal sıcaklıklarda depolandığı ortamlarda kışlayamaz. Buğday böcekleri uçamaz. Bulaşmalar genellikle buğday veya tahıl ürünleriyle taşıma sırasında meydana gelir.

Süne hangi bitkilere zarar verir?

Bitkilere zararlıdır: esas olarak buğday, arpa, yulaf ve çavdarı etkiler. Bazen çimlenen mısır tohumlarına da zararlıdır.

Süne böceği ne yer?

Batık böcekler ne yer? Güneş sütü böceği buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf gibi tahılların başaklarından özsuyu emerek beslenir. Bu yutma başaklara zarar verir ve tahılın gelişmesini engeller. Özellikle tahılın süt ve sarı gelişme evrelerinde buğdayın içine girerek beslenir.

Akbaşak neden olur?

Buğday geliştikçe yetişkinler beslenmeye devam eder. Yetişkinler çiçeklenme ve tane oluşumu sırasında başakların yaprak kılıfında olduğu sırada saplarla beslenir ve başakların beyazımsı bir renge dönmesine ve kurumasına neden olur. Bu hasar biçimine “akbaşak” denir (Şekil 2).

Ekmek böceği nasıl yok edilir?

Kiler raflarını okaliptüs yağı veya beyaz sirke ile silin. Böcekler bu kokuları sevmez. Kiler raflarını beyaz sirke ile sildikten sonra okaliptüs yağını suyla seyreltin ve raflara spreyleyin. Yiyeceklerinizi hava geçirmez kaplara koyun.

Kaynak: dike.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kaliteli Escort