Akademik makalelere nereden bakılır?
Makaleyi nerede okuyup görüntüleyeceğiniz sorusuna cevap vermek gerekirse; Türkçe veya İngilizce yazılmış akademik veya bilimsel makalelere ScienceDirect, Springer Link, ResearchGate, Google Scholar – Google Scholar, YÖK Tez Merkezi, Academia, PubMed, DergiPark Akademik, Web of Science, Scopus, TR Dizin, … gibi internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Makaleyi nereden bulabilirim?
Dilediğiniz dilde veya Türkçe arama yapabilir, makaleleri kütüphanenize kaydedebilir ve bibliyografik bilgilere (YÖK Tez Merkezi) kolayca ulaşabilirsiniz. … DergiPark. …ResearchGate.
Akademik ürünlere nasıl ulaşılır?
Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.
Bilimsel makalelere nasıl ulaşırım?
Ancak araştırmacılar, Google Scholar gibi genel arama motorları veya ResearchGate gibi akademik sosyal medya platformları aracılığıyla da akademik makalelere erişebilirler. Google Scholar, kullanıcılara çok çeşitli konulardaki makaleleri tarayarak erişim sağlar.
Makale ve tezlere nereden ulaşabilirim?
TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…
Makale araştırma siteleri nelerdir?
Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.
PubMed ücretli mi?
PubMed, esas olarak yaşam bilimleri ve biyomedikal konulardaki referans ve özetlerin yer aldığı MEDLINE veritabanına erişen ücretsiz bir arama motorudur.
Ücretsiz makale nasıl bulunur?
En önemlileri şunlardır: Google Akademik, Core, Bilim Kamu Kütüphanesi (PLOS), ScienceOpen, Sosyal Bilimler Araştırma Ağı (SSNR), Açık Erişim Rehberi (DOAJ), PubMed, E-Tezler Çevrimiçi Servisi (EThOS), BioMed Zentrale ve Bielefeld Akademik Arama Motoru.
Tezleri nereden bulabilirim?
Yükseköğretim Kurulu Tez Merkezi’ndeki tüm basılı tezleri tarayarak, üyeliğiniz sonrasında yetkili tezlere tam metin (PDF) olarak ulaşabilirsiniz. Ocak 2024
Web of Science ücretli mi?
Bu, Web of Science platformu tarafından ücretsiz olarak sağlanan araştırmacı kimlik numarasıdır.
DOI nasıl bulunur?
Süreci tamamlanan makaleler için de DOI numarası alabilirsiniz. Bunu yapmak için Editör panelinde MENÜ>>Sayılar ve Makaleler>>Makaleler’e gidin ve söz konusu makaleyi bulun ve yanındaki “DOI için gerekli bilgiler” sütununa bakın.
ScienceDirect makale nasıl indirilir?
Son yayınlanan makalelere erişebilirsiniz. Aradığınız makaleye tıklayarak makaleye erişebilirsiniz. “PDF İndir” düğmesini kullanarak makaleyi indirebilir veya “Dışa Aktar” düğmesini kullanarak dışa aktarabilirsiniz.
Akademik makaleler nereden okunur?
ScienceDirect, ResearchGate, DergiPark ve National Thesis Center gibi kaynaklar bu konuda sizin için en iyi seçimdir. Üniversitelerin kendi çevrimiçi kütüphaneleri de vardır. Buradan da kaynak arayabilirsiniz.
Akademik makale nasıl aranır?
Makalenin sağ üst köşesindeki bu simgeye tıklayarak makale bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Ana sayfadaki arama kutusunu kullanarak arama yapmak için anahtar kelimeler, yazar adları, makale adları vb. kullanabilirsiniz. Bilgileri girip doğrudan arama yapabilirsiniz.
Tüm tezlere nasıl ulaşabilirim?
“Tez Veri Giriş Formu”na “Üye Girişi” seçeneğine tıklayıp e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz.
En iyi makaleler nereden okunur?
ScienceDirect, ResearchGate, DergiPark ve National Thesis Center gibi kaynaklar bu konuda sizin için en iyi seçimdir. Üniversitelerin de kendi online kütüphaneleri bulunmaktadır.
Makale sorgulama nasıl yapılır?
Google Akademik yalnızca akademik makaleleri ve konuları arayan bir arama motorudur. Konuların altındaki “Alıntılar” bölümü, makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve bu makalelerin listesini gösterir. “Oturum aç”a tıklayarak Google hesabınızla oturum açabilirsiniz.
Yazılan tezleri nereden görebilirim?
“Tez Veri Giriş Formu”na “Üye Girişi” seçeneğine tıklayıp e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz.
Akademik atıflar nasıl bulunur?
1- Atıfları taramak için yeni web sitesindeki “Web of Science” bağlantısına ulaşabilirsiniz. 2- Bu pencerede “ARAŞTIRMACI” sekmesini seçip sola soyadını, sağa adını ve gerekiyorsa ortadaki baş harflerini yazın.
Kaynak: orv.com.tr